2013 Év Madara: 2013 A Gyurgyalag Védelmének Éve | Adatbázis ›

  1. Az év madara 2013 a gyurgyalag - Európa madarai - Gyurgyalag
  2. Lakossági szavazás 2013. év madaráról - döntsön Ön! | Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
  3. 2014 év madara
  4. FATÁJ Online __Lakossági szavazás 2013. év madaráról - döntsön Ön!__
  5. 2013. év madara a gyurgyalag | szaszsuli.hu
  6. Szavazzon 2013. év madarára! - Greenfo

Gyurgyalag Főleg nagyobb termetű repülő rovarokkal táplálkozik, és mint az ilyen fajok általában, a legkorábban elvonulók - a telet Afrikában tölti - és a legkésőbb érkezők közé tartozik. Költési viselkedése is különleges, mivel partfalakban, telepesen (gyakran a parifecskékkel együtt) fészkelő faj. Speciális táplálkozása és fészkelési viselkedése miatt állományát számos veszély fenyegeti: partfalak természetes eróziója és benövényesedése, illegális homokbányászat, hűvös időben előforduló méh zsákmányolása miatt a méhészetek közelében működő telepek megrongálása. Amennyiben a gyurgyalag lesz 2013. év madara, az alábbi témákkal foglalkoznánk a védelmével kapcsolatban: - Lakossági kampány a fészektelepek országos felmérése érdekében, melyek már most is feltölthetőek a online adatbázis oldalra. - Kampány az elöregedett, benövényesedett telepek felújítására, újak létesítésére. - A telepek öko-turisztikai hasznosíthatóságának bemutatása, propagálása. - Lakossági bemutató gyűrűzési akciók szervezése országszerte.

Az év madara 2013 a gyurgyalag - Európa madarai - Gyurgyalag

Költ Északnyugat-Afrikában és előfordul Dél-Afrikában is. Európába májusban érkezik, augusztus végén, szeptember elején indul útnak Észak-Afrikába és Nyugat-Ázsiába. Fészkelőhelye A gyurgyalag legjellemzőbb élőhelyei löszfalak közelében vannak. Löszpartokban, löszszakadékok falában alakulnak ki legnagyobb telepei, amelyek főként a Dunántúl keleti felében, a Balaton környékén és az észak-bácskai löszhát nyugati peremén találhatók. Ez a fészkelőhely típus kisebb vizek, rétek közelében, néha azonban vizektől távolabb található. A gyurgyalag másik fészkelőhely típusa egyes folyóink (Tisza, Hernád, Szamos) magas partfalában alakul ki. Elszórt, néhány párból álló telepei a Duna-Tisza közén, a Gödöllői-dombvidéken vagy az Északi-középhegység lábainál, néha vizektől egészen távol, kisebb homokbányákban, agyagfejtőkben találhatók. Szaporodása Udvarláskor a hím gyurgyalag madár a nagyobb zsákmányt a tojónak adja, míg a kisebb darabokat saját maga fogyasztja el. A legtöbb hím monogám, de néha a bigámia is megjelenik.

Lakossági szavazás 2013. év madaráról - döntsön Ön! | Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

  1. Gyurgyalag - az Év Madara 2013-ban - YouTube
  2. D center személyi edző program
  3. 2013. Év fája és madara - NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zártkörűen működő Részvénytársaság
  4. Lepkék, Madarak honlapja: lepkefajok, madárfajok, madárhangok - A gyurgyalag a 2013 év madara
  5. Alfaweld EASY MIG 140 Synergic inverteres hegesztőgép hegesz
  6. Kanári szigetek utazás
  7. Ingyen nézhető szexfilm
  8. 2013 év madara
  9. Ryan közlegény megmentése - Mindenki egyért - Film
  10. S jele a fizikában

2014 év madara

kontakt hatású rovarölőszerekkel történő permetezések a repülő rovarokra jelentős veszélyt jelentenek beleértve a házi méheket is. Közös fellépés szükséges a legveszélyesebb szerek és módszerek feltárásához és ezek használatával kapcsolatos további szigorítások kezdeményezéséhez. Úgy gondoljuk, hogy mint oly sok más esetben a biodiverzitás védelme hosszútávon az ebből élő méhészek számára is nagyobb hasznot hajt, mint a rövidtávú tüneti kezelések. Az év során tervezzük ismeretterjesztő anyagok készítését és közzétételét, előadások megtartását. Ezen kívül fontosnak tartjuk a gyurgyalag táplálkozásával kapcsolatos ismeretek szintézisét és további vizsgálatok beindítását az érintettek bevonásával. Részt vehet az év során közreadott ismeretterjesztő anyagok terjesztésével, használatával és kampányaink támogatásával. jordan shoes for sale outlet yellow

FATÁJ Online __Lakossági szavazás 2013. év madaráról - döntsön Ön!__

2013. év madara a gyurgyalag | szaszsuli.hu

2014 év madara

Szavazzon 2013. év madarára! - Greenfo

Állandó, országszerte gyakorinak számító madarunk. Állományára az áramütés, az elütés és a fészeképítő fajok, különösen a varjúfélék országosan eltérő, néhol riasztó mértékű csökkenése (fészkelőhelyek hiánya) jelent negatív hatást. Amennyiben az erdei fülesbagoly lesz 2013. év madara, az alábbi témákkal foglalkoznánk a védelmével kapcsolatban: - Ismeretterjesztés a baglyok életmódjával és képességeivel kapcsolatban az olyan általánosnak tekinthető tévhitek eloszlatása érdekében, mint: "nappal nem lát", "világít a szeme", "a tollfüleivel hall", "a fejét teljesen körbe tudja fordítani", "halálmadár". - Lakossági felvilágosító kampány a telelő csapatok ártalmatlanságáról annak érdekében, hogy az emberek ne üldözzék a baglyokat, ne jelenjenek meg a médiában negatív, félelmet keltő híradások. - Célzott, elsősorban a kirepült fiókák éjjel feltűnő, jól hallható hangjára építő országos fészkelőállomány-felmérés a lakosság bevonásával annak érdekében, hogy még pontosabb képet kapjunk az országos állomány nagyságáról és elterjedéséről.

  1. Keleti pályaudvar parkoló baross tér
  2. Hajdú bihar időjárás
  3. Köretek sült húshoz
Monday, 23-May-22 20:22:17 UTC