Szie Szakdolgozat Követelmények – Szakdolgozat | Szent István Egyetem Agrár- És Gazdaságtudományi Kar

  1. Tantárgyi követelmények | http://szoleszet.kertk.szie.hu
  2. Szak- és diplomadolgozati előírások | Humántudományi Intézet

A csonkázás mértékének hatása Csillám szőlőfajta lombozatszerkezetére, a termés mennyiségére és minőségére. A csonkázás mértékének hatása Kékfrankos szőlőfajta lombozatszerkezetére, a termés mennyiségére és minőségére. Irodalom feldolgozás A levélmorfológiai vizsgálatok (ampelometria) története és a vizsgálati módszerek fejlődése a kezdetektől napjainkig Az ampelográfia története Borvidéki dűlők története Konzulens: Dr. Deák Tamás Egy - a hallgatóval közösen kiválasztott - új nemesítésű szőlőfajta teljes körű jellemzése (származás, értékmérő tulajdonságok, telepítés, termesztési tapasztalatok interjúk, stb. alapján) Vírusfertőzöttség hatása a szőlő fenológiájára és morfológiájára (irodalmazási munka) A sztilbén szintázok szerepe a szőlő betegségellenállóságában (elsősorban irodalmazás, valamint laboratóriumi munka) Furmint klónok genetikai változatosságának felmérése. Konzulens: Dr. Fazekas István Hajtásterhelés vizsgálata különböző tőkeművelésmódokon. Hajtásterhelés vizsgálata különböző szőlőfajtákon.

Tantárgyi követelmények | http://szoleszet.kertk.szie.hu

A Kertészettudományi Kar hallgatói alapképzési szakon szakdolgozatot, mesterképzési szakon diplomamunkát, szakirányú továbbképzésen az adott szak képzési és kimeneti követelményei szerint szakdolgozatot vagy diplomamunkát készítenek. A szakdolgozatot/diplomamunkát a szakirány/szakmai modul szerinti tanszék/szakirányfelelős/modulfelelős irányításával az oktatási programban, a képzés mintatantervében vagy operatív tantervében rögzített ütemezés szerint kell elkészíteni. A mesterképzések, szakirányú továbbképzések és az okleveles kertészmérnök szak esetében kötelezően az egyik bíráló külső (a karral munkaviszonyban nem álló) bíráló. Minden szak esetében a bírálókat az érintett tanszékvezető/szakirányfelelős kéri fel és a kar dékánja bízza meg. A záróvizsgán a jelöltnek ismertetnie kell diplomamunkája főbb eredményeit, és válaszolnia kell a bírálók kérdéseire, kritikai észrevételeire. A diplomamunka végső érdemjegyét a bírálatok, továbbá a dolgozat záróvizsgán történő megvédése alapján az illetékes záróvizsga-bizottság alakítja ki.

A szakdolgozatot újra kell bíráltatni. A csatolt dokumentumok tartalmazzák a szakdolgozat követelményeit.

Pinot noir klónok összehasonlító vizsgálata.

Választható szakdolgozat tématerületek: Elsősorban tématerületeket adunk meg ezen az oldalon. Később a hallgatóval közösen fogjuk az adott tématerületen belül szűkíteni, konkretizálni a végleges szakdolgozat témát.

Höhn Mária A Soroksári Botanikus Kertben előforduló tölgyfák taxonómiai vizsgálata. Bordács Sándor Nagygombák természetvédelme, taxonómiai kutatása. Erdőrezervátumok gombavilága, védett gombafajok előfordulása, felkutatása. Benedek Lajos, Dr. Papp Viktor, Jelentkezésüket várjuk a címre!

Szak- és diplomadolgozati előírások | Humántudományi Intézet

  1. Mak alufelni vélemény
  2. A Tanszék tevékenysége | http://kemia.etk.szie.hu
  3. Szak- és diplomadolgozati előírások | Humántudományi Intézet

Méhbarát városi zöldfelületekre alkalmas fajok, fajták vizsgálata elemzése, felmérése. (Szalai Zita) Funkcionális biodiverzitás lehetőségei: Virágzó növénysáv fajösszetételének összeállítása hasznos élőszervezetek számára. (Szalai Zita) Jelentkezésüket várjuk a címre! Szakdolgozati témák a Növénytani tanszék meghirdetésében az Ökológiai Gazdálkodás és Természetvédelem specializáció keretei között: Citizen Science – civilekkel közösen a tudományért mozgalom: invázióra hajló borostyán Hedera crebrescens előfordulása és élőhelyi jellemzőinek felkutatása citizen science módszerrel. Témafelelős: Dr. Höhn Mária Túlélési stratégiák a periférián: Taxonómiai és diverzitás vizsgálatok védett és veszélyeztetett növényfajok populációinál, populációgenetikai vizsgálatok. Höhn Mária Ex situ fajvédelem: kihívások és jövőbeli megoldások a magyar flóra védett és veszélyeztetett fajainál. Höhn Mária Mikrotechnikai megoldások: A kultúrflóra sorozat naspolya kötetének elkészítésében való részvétel. Löszsztyepp élőhely bemutató kialakítása a Soroksári botanikus Kertben.

A specializáció vezetője aláírásával a témaválasztást elfogadja. A hallgató a diplomadolgozata készítése során a témavezető tanár által meghatározott gyakorisággal köteles konzultációra járni. A képzésen kötelezően használandó a haladási napló (TVSZ szakdolgozat készítés 2. melléklet) a közös munka elősegítése, a folyamatos kapcsolattartás igazolása érdekében. A haladási naplót a leadott dolgozathoz mellékelni kell! A szakdolgozat készítéséért a 4. -6. félévben összesen 15 kreditet kell adni. A kreditek jóváírása, ill. az időarányos teljesítés a Haladási napló segítségével ellenőrizhető. A szakdolgozat készítést minden félévben a konzulens az indexben igazolja és osztályozza. (Ennek feltétele, hogy a Hallgató a mintatantervben megadott félév elején a Neptun rendszerben felvegye a Szakdolgozat készítés I. -II. -III. tantárgyakat. ) (A szakdolgozat készítésének egyéb szabályait, valamint a tartalmi és formai előírásokat a TVSZ-nek A diplomadolgozat (szakdolgozat) készítésének és a záróvizsga lebonyolításának rendje a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karon c. melléklete tartalmazza.

A Szent István Egyetem Archívuma az alábbi gyűjteményeket tartalmazza. Régi Ritka Kiadványok A muzeális értékű könyvek egy-egy tudományterület kialakulásának, a korábbi korok embereinek gondolkodásmódjának megismerésére lehetnek alkalmasak. Emellett a kézzel készült illusztrációk, az egyedi kötések művészi értékükkel is gyönyörködtethetnek. Régi, muzeális jellegű könyvek címoldalának és tartalomjegyzékének digitalizált változatai is megtalálhatók például az ABPK állományából, válogatva az 1930-as évek előtt megjelent pedagógiai, pszichológiai témájú könyvekből. A folyóiratok a legfrissebb kutatási eredmények közlésének, a szakmai viták folytatásának, az eseményekről történő beszámolóknak mindig helyt adó orgánumok. Így volt ez korábban is. A mostanra már muzeális értékűvé vált folyóiratokból a korábbi korok tudósainak munkásságát, az ő munkamódszereiket, az egyes tudományágak kialakulását is megismerhetjük. De a folyóiratokban szereplő egyéb elemek, a beszámolók, hirdetések fontos korrajznak tekinthetők, így ezen folyóiratok tanulmányozása a tudománytörténet, a szakmatörténet mellett általános kulturális érdeklődés szempontjából is meghatározó lehet.

szie szakdolgozat követelmények
Monday, 23-May-22 19:46:14 UTC